Какво трябва да знаем за химическото чистене ?

- Качественото и редовно почистване е гаранция за удължаване живота на вашите облекла.
- Преди да предадете вашата дреха за химическо чистене е добре да знаете:

[..] Да уведомите приемчика за силно замърсени, износени, протрити или скъсани места от облеклото, които изискват по-специално внимание при обработка.


[..]  При необходимост да отстраните копчета, апликации и други аксесоари, които са лепени или са разтворими в перхлоретилен - това ще определи приемчикът в ателието. Ако не бъдат отстранени, фирмата не носи отговорност за качеството на услугата.

 

[..]  Ако по Вашите дрехи има петна, особено ако са с неясен произход, не се опитвайте да ги отстраните на ръка. Много от тях при контакт с водата се фиксират и след това може и да не е възможно да бъдат почистени. Затова най-напред трябва да се третират по химически начин.

 

[..]  Не се опитвайте да перете сака, връхни дрехи и др., защото има опасност да се свият или деформират. Изобщо - всичко, което се съмнявате, че може да се повреди с пране (покривки, калъфи, шалтета) - ползвайте химическо чистене.


[..]  Да проверите дали химическо чистене е допустимо за Вашата дреха - това трябва да е обозначено на етиката й. При липса на такъв знак почистването се изпълнява без гаранция, като фирмата не носи отговорност за качеството на услугата.

 

[..]  Ако имате съмнения относно коректността на производителя и верността на обозначенията за пране и почистване на облеклата - в ателието ни за химическо чистене ще Ви посъветват как да се отнасяте с конкретната дреха. На всяка дреха преди да се обработи се правят необходимите тестове на подгъв или резервно парче от същата материя.

 

[..]  Почистете зимните дрехи преди да ги приберете за летните месеци. Така по-лесно ще бъдат отстранени замърсяванията по тях, отколкото ако направите това наесен, когато ще ги ползвате отново. Химическата обработка ви гарантира и запазването им от молци.

* Забележки: NA 





{START_COUNTER}