Сграда АЛФА
20°
Понеделник, 3 Юни 2024
Начална страница

ШУМ.БГ

Последни новини от Шумен, България и света

Втори юни е тържество на българския дух!

Избори 2 в 1

Любомир Христов: Индустриалното развитие ще повиши стандарта на живот в Шумен

Повишаване на икономическия потенциал на регионите и подобряване на конкурентоспособността на бизнеса е водещ приоритет на ГЕРБ-СДС за следващия мандат на управление.

637 0

Мая Манолова: Спасихме Онкологичния център в Шумен от унищожителната сглобка на Борисов и Нинова!

Спасихме Онкологичния център в Шумен от разпарчетосване и последващо ликвидиране! Това заяви водачът на Солидарна България в Шумен Мая Манолова в сесийна зала, минути след като стана ясно, че управителят на най-доброто здравно заведение в региона няма да бъде сменен.

2164 0

ВМРО: Ангел Джамбазки се срещна с гражданите на Шумен

Кандидатът за български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки посети Шумен, където заедно с местната организация на ВМРО раздадоха материали и се срещнаха хората от града.

2473 0

Шумен

Младите огнеборци от дивдядовското ОУ „Панайот Волов“ станаха втори на Републиканското в Албена

Учениците от IX ОУ „Панайот Волов“ – „Дивдядово“ взеха сребърните медали ХXIII Републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”.

261 0

Румънци спечелиха надпреварата за Европейската купа на турнира „Рапирата на Шумен“

Ингрид Матей при момичетата и Тудор Матей при момчетата спечелиха първите места и най-много точки за Европейската купа за състезатели до 14 г.

325 0

Шумен събра близо 100 жокеи и коне на турнир по прескачане на препятствия

Жокеи и коне от клубове в цяла България участваха в тазгодишното издание на традиционния Открит турнир по прескачане на препятствия, организиран от ЕК „Шумен 2010“.

764 0

България

Времето

В понеделник преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

86 0

Автобус с 11 пътници се обърна след удар от кола край Чепеларе

Автобус, пътуващ по линията София - Златоград, се обърна край Чепеларе. Това съобщава директорът на Областната дирекция на МВР в Смоля старши комисар Цветан Цанков, цитиран от БТА.

196 0

Липса на кворум провали извънредното заседание на депутатите

Парламентът не събра кворум за започване на извънредното заседание, свикано по разпореждане на Росица Кирова - "за председател на Народното събрание", по искане на "Продължаваме промяната-Демократична България", предава БТА.

155 0

Свят

САЩ очакват Израел да приеме мирния план за Газа, ако "Хамас" го одобри

Говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом, Джон Кърби, каза днес, че ако "Хамас" одобри мирния план за Газа, САЩ очакват Израел също да го приеме, предаде Ройтерс.

113 0

Шолц към Путин: Ще браним всяка педя от територията на НАТО

Действията на НАТО в последно време за укрепване на източните граници на алианса са насочени към възпиране на Русия, каза днес германският канцлер Олаф Шолц, цитиран от Ройтерс.

162 6

Арестуваха българин и още двама за ковчези с надпис за загинали в Украйна пред Айфеловата кула

Българин и още двама души бяха задържани в Париж, след като оставили в подножието на Айфеловата кула пет празни ковчега с надпис "Френски войници, загинали в Украйна", съобщава в.

202 6

Спорт

Виктория Томова приключи участието си на двойки на "Ролан Гарос"

Първата ракета на България при жените Виктория Томова приключи участието си на двойки жени на Откритото първенство на Франция по тенис.

101 0

Саудитска Арабия ще организира кръг от световния рали шампионат от 2025 година

Саудитска Арабия ще бъде домакин на кръг от световния рали шампионат от 2025-а като част от 10-годишно споразумение, съобщиха организаторите.

133 0

Пресата за еврокралете: Безсмъртни! Недостижими! Машина за победи

Спортната преса в Европа не спести суперлативи за 15-ата евротитла на Реал. След успеха с 2:0 над Борусия "кралете" отново доказаха, че в Шампионската лига нямат конкуренция.

122 0

Любопитно

Проучване: Хората, които се оплакват от стреса на работното място, са възприемани като по-некомпетентни

Оплакването от стреса на работа може и да действа разтоварващо. Но често „парадиране със стреса" води до пренебрежение, сочи ново проучване, цитирано от Мейл онлайн.

152 1

Морган Фрийман на 87: Понякога съм трън в петата, честен съм. Никога не лъжа

Не моментна звезда, а история. Не актьор, а сякаш аномалия в свят, изискващ перфектна визия, но известна посредственост.

219 0

Лени Кравиц шокира - не е имал интимна връзка от 9 години

Лени Кравиц пази себе си за правилната жена. В ново интервю за вестник Guardian, публикувано на 30 май, 60-годишният музикант говори открито за романтичния си статус.

255 0

Шумна пощ@

Състоянието на улица "Люлин"

Здравейте! Пиша ви отново! Писах ви преди 6-7 години за улица Люлин, кв. Дивдядово. След подадения сигнал, имаше реакция от общината.

6216 8

Бездомни кучета нападат хора край село Драгоево

На 1.02.2024 на изхода на Драгоево по посока на Велики Преслав бях нападнат от глутница едри агресивни кучета, три бели, едно кафяво, едно черно, които се опитаха да ме съборят.

11078 32

Безобразие при ремонта на ул. Червени ескадрони

Здравейте, искам да сигнализирам за безобразието при изготвянето на проекта за ремонт на ул. "Червени ескадрони", в участъка между улиците "Свобода" и "Правда".

17602 27

Този сайт използва бисквитки