Режисьорът Боил Банов: Зрителите на „Дъхът на дявола“ ще изпитат огромно удоволствие

Творческият екип даде пресконференция преди премиерата в Ловеч на 5 юни

Убеден съм, че зрителите на „Дъхът на дявола“ ще изпитат огромно удоволствие, каза режисьорът Боил Банов на пресконференция дни преди премиерата в Драматичен театър „Борис Луканов“– Ловеч, която е на 5 юни 2024 г.
„Имахме изключително приятен репетиционен процес, месец и половина работим в Ловеч, което е много важно за един сериозен спектакъл. Очаквам това да е качествен, хубав, цветен, красив и много смешен спектакъл, който ще се играе много“, допълни Боил Банов. Има още

Откраднат форд от Дерманци намерен в Плевен

 


На 29 май в РУ Луковит е получен сигнал, че около 15 часа от околностите на с.Дерманци противозаконно е отнет товарен автомобил «Форд». Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които превозното средство е намерено изоставено на ПП I-3 до хипермаркет „Метро“ в Плевен. По случая в РУ Луковит е образувано досъдебно производство и работата продължава. Има още

Звезди греят в Ловешкия театър – Христо Мутафчиев, Николай Урумов и Асен Блатечки


Куп звезди греят в Ловешкия театър, тъй като в двете зали вървят репетиции на нови заглавия с участието на Христо Мутафчиев, Николай Урумов и Асен Блатечки.
Актьорът Христо Мутафчиев призова своите фенове с пост и снимка във ФБ, като написа: „Гледам напред към предстоящата премиера, която репетираме от няколко седмици с колегите в Драматичен театър- Ловеч, а зад мен е Покритият мост в Ловеч – един от най-значимите символи на града, който тази година става на 150 години.“
Христо Мутафчиев играе в „Дъхът на дявола“ на Жорди Галсеран. Премиерата е на 5 юни, от 19:00 ч. Участват още Богомила Николова, Боряна Бабанова, Деян Жеков и Петко Венелинов, режисьор е Боил Банов. Има още

Човек загина при челна катастрофа на пътя Плевен – Ловеч

ката
Човек загина при челна катастрофа на пътя Плевен – Ловеч, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Плевен. Сигнал за инцидента е постъпил в 13:47 часа на 28 май 2024 г. Ударили са се товарен автомобил и лека кола. Първоначално пътят е затворен напълно, а след следствените действия е поетапно контролиран от екип на „Пътна полиция“, предаде БТА. Има още

Чудесна творческа атмосфера в Ловешкия театър преди премиерата на „Дъхът на дявола“

бнт ловечАктьорите Христо Мутафчиев, Богомила Николова и Петко Венелинов участваха в предаването “Култура.БГ” на БНТ

За чудесната творческа атмосфера в Ловешкия театър говориха на 27 май 2024 г. по БНТ в предаването “Култура.БГ” актьорите Христо Мутафчиев, Богомила Николова и Петко Венелинов – част от екипа на „Дъхът на дявола“ на режисьора Боил Банов. Спектакълът е по пиесата “Бурунданга” на Жорди Галсеран. Премиерата в Ловеч е на 5 юни, сряда, а на следващия ден, 6 юни, театърът гостува във Велинград.

“Дойдох в Ловеч с удоволствие, защото тук работя с млади колеги”, подчерта известния Христо Мутафчиев.”Имаме прекрасен работен процес”, сподели Богомила Николова. В спектакъла участват още Боряна Бабанова и Деян Жеков.

Всички в разговора подчертаха решаващата роля на ръководството на театъра в лицето на директора Биляна  Петрова, благодарения на която театърът е сред най-интересните в страната.

Виж целия разговор тук

Драматичен театър “Борис Луканов” – Ловеч,

Пресцентър

27.05.2024 г.

20 къщи в Троян наводнени след порой

троян 1Само за 30-40 минути в сряда след обяд поройният дъжд превърна Троян в епицентър на водно бедствие, съобщи БНТ. Мазите и приземните етажи на повече от 20 къщи на различни места в планинския град бяха наводнени, а 6-членно семейство в квартал „Аламанка” остана без дом, след като пороят събори стените на къщата му.

Веднага след получаването на сигнал за бедствието в квартал „Аламанка” са се отзовали екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението”. Според потърпевши водата от дерето придошла изведнъж и нахлула в къщите им, като отнесла мебели и покъщнина и съборила две стени и част от покрива на паянтовата постройка. Има още

Спектакълът на Ловешкия театър „Седемте стола” е селектиран за Комедийния театрален фестивал „Тодор Колев“ – Шумен

3Спектакълът на Драматичен театър – Ловеч, „Седемте стола” е селектиран за участие в първото издание на Комедиен театрален фестивал „Тодор Колев“ – Шумен 2024 г. и ще се иhрае на 30.06.2024 г. Десет представления ще участват във фестивала, който ще се състои от 25 до 30 юни в Драматично-кукления театър „Васил Друмев“.

Има още

Ловешкият театър предлага за първи път бонус към билета за премиерата на „Дъхът на дявола“

дъхът на дявола F COVERЗа първи път Ловешкият театър предлага бонус към билета, закупен за премиерата на „Дъхът на дявола“, която е на 5 юни 2024 г., сряда, от 19.00 часа.
За всеки закупен билет за премиерата зрителят получава бонус  – 10% отстъпка от персоналната си сметка еднократно в две заведения.
Отстъпката е любезно предоставена от ресторант „Драката“ и съседното заведение Firefly Bar and Dinner.
Намалението може да ползва срещу предоставен талон за билет с печат за ресторант „Драката“ и срещу промоционален талон на Firefly Bar and Dinner към билета.
Отстъпката е валидна от 5 юни до края на месеца. С тази инициатива театърът разширява публично-частното си партньорство в интерес на зрителя.
Билети на касата на театъра (10:00-14:00), тел. 0884315455, и на https://www.entase.com/dtlovech
Закупилите билети онлайн могат да вземат своите талони от касата на театъра. Има още

Поредна нова организация на пазара в Ловеч в сряда

Задава се поредната нова организация на провеждане на пазара в Ловеч в сряда, съобщават от общината. Кметът Страцимир Петков внася предложение в общинския съвет, първо ще бъде гледано на заседанията на постоянните комисии на 21 май 2024 г. Целта е да се осигури свободно преминаване на автомобили по основна градска артерия – ул. „Осъмска“, а ул. „Райна Княгиня“ и ул. „Г. С. Раковски“ да бъдат изцяло освободени.
Предложението е преместваемите обекти за търговия да се разположат на терена на Кооперативния пазар. Поради големия брой търговци на селскостопански продукти, домашно производство, плодове, зеленчуци и промишлени стоки се запазва ограничението за превозни средства по ул. „Т. Каблешков“ – в отсечката от ул. „Търговска“ до ул. „Осъмска“, като в този район се поставят търговски маси и от двете страни на улицата с осигуряване на достъп до входовете на жилищните кооперации и търговските обекти. Има още

Договор № BG-RRP-4.020-0003-C01: УСТОЙЧИВО ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА СГРАДАТА НА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЛОВЕЧ

BG- Funded by the EU_POS

Кратко описание на проекта:
Целта на настоящото инвестиционно предложение е устойчиво енергийно обновяване на сградата на Драматичен театър Ловеч. Конкретни цели: Подобряване енергийните характеристики на сградата, чрез прилагане на високоефективни енергийни мерки-топлинно изолиране на външни стени и покрив, подмяна на външни прозорци и врати, монтиране на високоефективна термопомпена система тип „въздух-въздух“, подмяна на всички осветителни тела с LED ; Достигане на клас на енергопотребление минимум „А“ след прилагане на енергоспестяващи мерки; Постигане на минимум 30% спестяване на първична енергия за сградата; Намаляване на разходите за енергопотребление, което ще доведе и до спестяване на публичен ресурс; Подобряване на условията в помещенията на театъра както за творческия състав, така и за зрителите;

Основните дейности: Има още