Зона header
24°
Сряда, 12 Юни 2024
Начална страница

ШУМ.БГ

Последни новини от Шумен, България и света

Боровете на Шуменското плато съхнат заради вид гъба

Шумен

6 250 нарушения на пътя в Шуменско през май

6 250 нарушения са установени през месец май при контрол на пътното движение в област Шумен, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.

65 0

43-годишният Светослав Николаев от Шумен спешно се нуждае от средства за лечение в чужбина

43-годишният Светослав Николаев от Шумен спешно се нуждае от помощ. Мъжът е активен, работещ човек, който иска да продължи да се радва на живота и семейството си.

5257 0

Започнаха годишните изпити за ловци, 132 са кандидатите в Шуменско

132 кандидатстват за ловци в Шуменско. Днес започнаха теоретичните им изпити, съобщиха от Североизточното държавно предприятие /СИДП/.

874 1

България

Десетокласниците се явяват на външно оценяване по математика

Над 54 000 десетокласници се очаква да се явят на днешното национално външно оценяване по математика, което започва от 8:00 часа.

81 0

Избраните евродепутати имат право на отказ до днес, Волгин шампион по преференции

Избраните кандидати за евродепутати, които желаят да се откажат от мястото си в Европейския парламент, имат възможност да го направят до 14 часа днес, съобщиха от Централната избирателна комисия.

170 0

Времето

През нощта ще бъде предимно ясно. Утре ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в Северна България и планините ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици.

173 0

Свят

Германският министър на отбраната ще представи планове за задължителна военна служба

Германският министър на отбраната Борис Писториус се очаква да представи днес плановете си за нов модел на военната служба, предаде ДПА.

89 1

Руска въздушна атака с ракети и дронове срещу Киев

Русия предприе рано днес въздушна атака с ракети и дронове срещу Киев, предаде Ройтерс, като цитира съобщение в Телеграм на украинската армия.

108 2

Палестинското движение "Хамас" е отхвърлило мирното предложение за Газа

Посредниците проучват отговора, който палестинското движение "Хамас" даде на предложението за прекратяване на огъня в ивицата Газа, предаде Асошиейтед прес.

94 1

Спорт

Тихомир Иванов e шести в Европа в скока на височина

Тихмори Иванов се нареди на шесто място в скока на височина на Европейското първенство по лека атлетика в Рим.

78 0

В Испания гръмнаха: Реал уреди звездата на Леверкузен за 150 милиона евро

След като привлече Килиан Мбапе, Реал Мадрид ще хвърли още една трансферна бомба. Според най-голямото спортно издание в Испания Marca столичани са постигнали договорка за звездата на Байер Леверкузен Флориан Вирц.

404 0

Пламена Миткова преодоля квалификациите на скок дължина на Европейското първенство по лека атлетика в Рим с нов личен рекорд

Пламена Миткова преодоля квалификациите на скок дължина на Европейското първенство по лека атлетика в Рим с нов личен рекорд.

200 0

Любопитно

Боливия започва да произвежда бира от кока

Ново поколение бира започва да се произвежда в Боливия, но все още е под въпрос дали новият продукт ще бъде одобрен за световна продажба, съобщава АП.

322 4

Памела Андерсън продаде къщата си в Малибу и се отдаде на живот във ферма

Актрисата Памела Андерсън продаде жилището си в Малибу и вече може да се похвали с живот, далеч от светлините на прожекторите.

467 0

След записа с побоя над бившето му гадже отнеха почетна титла на Пи Диди

Университетът "Хауърд", който се намира във Вашингтон, прекъсва връзките си с рапъра Шон "Диди" Комбс, като отмени присъдената му почетна титла и преустанови стипендиантската програма на негово име, предаде Асошиейтед прес.

437 0

Шумна пощ@

Състоянието на улица "Люлин"

Здравейте! Пиша ви отново! Писах ви преди 6-7 години за улица Люлин, кв. Дивдядово. След подадения сигнал, имаше реакция от общината.

6783 8

Бездомни кучета нападат хора край село Драгоево

На 1.02.2024 на изхода на Драгоево по посока на Велики Преслав бях нападнат от глутница едри агресивни кучета, три бели, едно кафяво, едно черно, които се опитаха да ме съборят.

11911 32

Безобразие при ремонта на ул. Червени ескадрони

Здравейте, искам да сигнализирам за безобразието при изготвянето на проекта за ремонт на ул. "Червени ескадрони", в участъка между улиците "Свобода" и "Правда".

18211 27

Този сайт използва бисквитки